欢迎访问新文站范文网!

考研阅读必备真题英语一

时间: 加入收藏 我要投稿 赞一下

词汇是英语学习的门槛,发现身边很多同学之所以对英语不感兴趣或者说是惧怕,就是因为起初词汇学习和背单词这块没有掌握系统科学的学习方法,下文是小编为你精心编辑整理的考研阅读必备真题英语一,希望对你有所帮助,更多内容,请点击相关栏目查看,谢谢!ee8新文站范文网

ee8新文站范文网

考研阅读必备真题英语一1ee8新文站范文网

Two years ago. Rupert Murdoch's daughter, spoke at the "unsettling dearth of integrity across so many of our collapsed, she argued, because of a collective acceptance that the mechanism"in society should be profit and the market we the people who create the society we want, not profit."ee8新文站范文网

Driving her point home, she continued"It's increasingly absence of purpose,of a moral language with in government, could become one of the most dangerous goals for capitalism and freedom." This same absence of moral purpose was wounding companies, such as International, she thought, making it more likely that it would fore had with widespread illegal telephone hacking.ee8新文站范文网

As the hacking trial concludes-finding guilty one ex-editor of the News of the World, Andy Coulson, for conspiring to hack phones, and finding the predecessor, Rebekah Brooks, innocent of the same charge-the wide dearth of integrity still stands. Journalists are known to have hacked the phones of up to 5,500 people. This is hacking on an industrial scale, as was acknowledged by Glenn Mulcaire, the man hired by the News of the World in 2001 to be the point person for phone hacking. Others await trial. This long story still unfolds.ee8新文站范文网

In many respects, the dearth of moral purpose frames not only the fact of such widespread phone hacking but the terms on which the trial took place. One of the astonishing revelations was how little Rebekah Brooks knew of what went on in her newsroom, how little she thought to ask and the fact that she never inquired how the stories arrived. The core of her successful defence was that she knew nothing.ee8新文站范文网

In today's world, it has become normal that well-paid executives should not be accountable for what happens in the organizations that they run. Perhaps we should not be so surprised. For a generation, the collective doctrine has been that the sorting mechanism of society should be profit. The words that have mattered are efficiency, flexibility, shareholder value, business-friendly, wealth generation, sales, impact and, in newspapers, circulation. Words degraded to the margin have been justice, fairness, tolerance, proportionality and accountability.ee8新文站范文网

The purpose of editing the News of the World was not to promote reader understanding, to be fair in what was written or to betray any common humanity. It was to ruin lives in the quest for circulation and impact. Ms Brooks may or may not have had suspicions about how her journalists got their stories, but she asked no questions, gave no instructions-nor received traceable, recorded answers.ee8新文站范文网

36. Accordign to the first two paragraphs, Elisabeth was upset byee8新文站范文网

(A) the consequences of the current sorting mechanism.ee8新文站范文网

(B) companies' financial loss due to immoral practicesee8新文站范文网

(C) governmental ineffectiveness on moral issues.ee8新文站范文网

(D) the wide misuse of integrity among institutions.ee8新文站范文网

37. It can be inferred from Paragraph 3 thatee8新文站范文网

(A) Glenn Mulcaire may deny phone hacking as a crime.ee8新文站范文网

(B) more journalists may be found guilty of phone hacking.ee8新文站范文网

(C) Andy Coulson should be held innocent of the charge.ee8新文站范文网

(D) phone hacking will be accepted on certain occasions.ee8新文站范文网

38. The author believes that Rebekah Brooks's defenceee8新文站范文网

(A) revealed a cunning personality.ee8新文站范文网

(B) centered on trivial issues.ee8新文站范文网

(C) was hardly convincing.ee8新文站范文网

(D) was part of a conspiracy.ee8新文站范文网

39. The author holds that the current collective doctrine showsee8新文站范文网

(A) generally distorted values.ee8新文站范文网

(B) unfair wealth distribution.ee8新文站范文网

(C) a marginalized lifestyle.ee8新文站范文网

(D) a rigid moral code.ee8新文站范文网

40 Which of the following is suggested in the last paragraph?ee8新文站范文网

(A) The quality of writings is of primary importance.ee8新文站范文网

(B) Common humanity is central to news reporting.ee8新文站范文网

(C) Moral awareness matters in editing a newspaper.ee8新文站范文网

(D) Journalists need stricter industrial regulations.ee8新文站范文网

36. A the consequences of the current sorting mechanismee8新文站范文网

37. Bmore journalists may be found guilty of phone hackingee8新文站范文网

38. C was hardly convincingee8新文站范文网

39. A generally distorted valuesee8新文站范文网

40. C moral awareness matters in editing a newspaperee8新文站范文网

考研阅读必备真题英语一2ee8新文站范文网

Text 4ee8新文站范文网

“The Heart of the Matter,” the just-released report by the American Academy of Arts and Sciences, deserves praise for affirming the importance of the humanities and social sciences to the prosperity and security of liberal democracy in America. Regrettably, however, the report's failure to address the true nature of the crisis facing liberal education may cause more harm than good.ee8新文站范文网

In 2010, leading congressional Democrats and Republicans sent letters to the American Academy of Arts and Sciences asking that it identify actions that could be taken by "federal, state and local governments, universities, foundations, educators, individual benefactors and others" to "maintain national excellence in humanities and social scientific scholarship and education."ee8新文站范文网

In response, the American Academy formed the Commission on the Humanities and Social Sciences, with Duke University President Richard Brodhead and retired Exelon CEO John Rowe as co-chairmen. Among the commission's 51 members are top-tier-university presidents, scholars, lawyers, judges, and business executives, as well as prominent figures from diplomacy, filmmaking, music and journalism.ee8新文站范文网

The goals identified in the report are generally admirable. Because representative government presupposes an informed citizenry, the report supports full literacy; stresses the study of history and government, particularly American history and American government; and encourages the use of new digital technologies.ee8新文站范文网

To encourage innovation and competition, the report calls for increased investment in research, the crafting of coherent curricula that improve students' ability to solve problems and communicate effectively in the 21st century, increased funding for teachers and the encouragement of scholars to bring their learning to bear on the great challenges of the day. The report also advocates greater study of foreign languages, international affairs and the expansion of study abroad programs.ee8新文站范文网

One of the more novel ideas in the report is the creation of a "Culture Corps" in cities and town across America to "transmit humanistic and social scientific expertise from one generation to the next."ee8新文站范文网

Unfortunately, despite 2? years in the making, "The Heart of the Matter" never gets to the heart of the matter: the illiberal nature of liberal education at our leading colleges and universities.ee8新文站范文网

The commission ignores that for several decades America's colleges and universities have produced graduates who don't know the content and character of liberal education and are thus deprived of its benefits. Sadly, the spirit of inquiry once at home on campus has been replaced by the use of the humanities and social sciences as vehicles for disseminating "progressive," or left-liberal propaganda.ee8新文站范文网

Today, professors routinely treat the progressive interpretation of history and progressive public policy as the proper subject of study while portraying conservative or classical liberal ideas—such as free markets, self-reliance and a distrust of central planning—as falling outside the boundaries of routine, and sometimes legitimate, intellectual investigation.ee8新文站范文网

The AAAS displays great enthusiasm for liberal education. Yet its report may well set back reform by obscuring the depth and breadth of the challenge that congress asked it to illuminate.ee8新文站范文网

36. According to Paragraph 1, what is the author’s attitude toward the AAAS’s report?ee8新文站范文网

[A] Criticalee8新文站范文网

[B] Appreciativeee8新文站范文网

[C] Contemptuousee8新文站范文网

[D] Tolerantee8新文站范文网

本篇文章选自华尔街日报。主要讲的是非自由教育以及”问题核心”这个报告。ee8新文站范文网

答案解析:ee8新文站范文网

36.选A,该题是细节态度题。并非考察全文的态度,也就是说要细节定位。根据题干定位原则,定位第一段AAAS出现之处,并且一定要找到表示评价的部分。该题迷惑性很强,因为文章在AAAS后面就又”praise”所以容易误导大家选择答案B “appreciative(欣赏的)”,但是我们应该看到有however,我们知道如果第一段出现转折,那此转折一定跟主旨有关。同时各个题都与主旨相关,所以这道题应该于主旨相关,后文中的“may cause more harm than good.”让我们知道它的还多余利,所以答案选择A,批判性的。ee8新文站范文网

37. Influential figures in the Congress required that the AAAS report on how toee8新文站范文网

[A] retain people’s interest in liberal educationee8新文站范文网

[B] define the government’s role in educationee8新文站范文网

[C] keep a leading position in liberal educationee8新文站范文网

[D] safeguard individuals rights to educationee8新文站范文网

37,选C,细节题。根据自然段定位原则,36题在第一段出题,38题在第三段出题,那37题在第二段出题的可能性就很大。同时题干定位”Influential figures in the Congress”与“leading congressional Democrats and Republicans”同义替换。定位的答案是asking that it identify actions that could be taken by "federal, state and ….., individual benefactors and others" to "asking that it identify actions that could be taken by "federal, state and local governments, universities, foundations, educators, individual benefactors and others" to "maintain national excellence in humanities and social scientific scholarship and education. “In humanities and social scientific scholarship and education. “也就是说答案重点在maintain national excellence 刚好与选项C 中的leading position 进行同义替换。ABD与文章不符合。ee8新文站范文网

38. According to Paragraph 3, the report suggestsee8新文站范文网

[A] an exclusive study of American historyee8新文站范文网

[B] a greater emphasis on theoretical subjectsee8新文站范文网

[C] the application of emerging technologiesee8新文站范文网

[D] funding for the study of foreign languagesee8新文站范文网

38,选C,推理题。Suggest 是推理题的标志。先化选项关键词,发现选项A是讲American history选项B; 是讲theoretical subjects;选项C]emerging technologies;选项Dfunding foreign languages。返回原文定位的时候,A 选项中的“exclusive 排外”并没有在“stresses the study of history and government, particularly American history and American government;”这句话中体现。B选项中的理论学科没有定位点。D选项与原文“increased funding for teachers”以及“greater study of foreign languages,”不符。属于张冠李戴。“encourages the use of new digital technologies.”与选项C 同义替换。ee8新文站范文网

39. The author implies in Paragraph S that professors areee8新文站范文网

[A] supportive of free marketsee8新文站范文网

[B] cautious about intellectual investigationee8新文站范文网

[C] conservative about public policyee8新文站范文网

[D] biased against classical liberal ideasee8新文站范文网

39题选B,属于推理题。Implies是推理题的标志。同时根据提题干定位第五段,找professor. “professors routinely treat the progressive interpretation of history and progressive public policy as the proper subject of study while portraying conservative or classical liberal ideas—such as free markets, self-reliance —as falling outside the boundaries of routine, and sometimes legitimate, intellectual investigation.”A 选项中的free markets前面的修饰词语是conservative or liberal ideas 没有体现A 选项中的supportive。C选项中的conservative 与文中progressive public policy 不符合。D选项中biased 没有体现,故排除。所以选B。ee8新文站范文网

40. Which of the following would be the best title for the text?ee8新文站范文网

[A] Ways to Grasp “The Heart of the Matter”ee8新文站范文网

[B] Illiberal Education and “The Heart of the Matter”ee8新文站范文网

[C] The AAAS’s Contribution to Liberal Educationee8新文站范文网

[D] Progressive Policy vs. Liberal Educationee8新文站范文网

40.题选择B。主旨大意题。先看其他题题干,我们锁定关键词是report ,而report 就是“the heart of the matter “ 故排除C和D.而我们看A 发现文章并没有讲如何抓住“问题核心”的各个方法。排除A,选择Bee8新文站范文网

考研阅读必备真题英语一3ee8新文站范文网

Text 4ee8新文站范文网

On a five to three vote, the Supreme Court knocked out much of Arizona’s immigration law Monday-a modest policy victory for the Obama Administration. But on the more important matter of the Constitution,the decision was an 8-0 defeat for the Administration’s effort to upset the balance of power between the federal government and the states.ee8新文站范文网

In Arizona v. United States, the majority overturned three of the four contested provisions of Arizona’s controversial plan to have state and local police enforce federal immigration law. The Constitutional principles that Washington alone has the power to “establish a uniform Rule of Naturalization ”and that federal laws precede state laws are noncontroversial . Arizona had attempted to fashion state policies that ran parallel to the existing federal ones.ee8新文站范文网

Justice Anthony Kennedy, joined by Chief Justice John Roberts and the Court’s liberals, ruled that the state flew too close to the federal sun. On the overturned provisions the majority held the congress had deliberately “occupied the field” and Arizona had thus intruded on the federal’s privileged powers.ee8新文站范文网

However,the Justices said that Arizona police would be allowed to verify the legal status of people who come in contact with law enforcement.That’s because Congress has always envisioned joint federal-state immigration enforcement and explicitly encourages state officers to share information and cooperate with federal colleagues.ee8新文站范文网

Two of the three objecting Justice-Samuel Alito and Clarence Thomas-agreed with this Constitutional logic but disagreed about which Arizona rules conflicted with the federal statute.The only major objection came from Justice Antonin Scalia,who offered an even more robust defense of state privileges going back to the alien and Sedition Acts.ee8新文站范文网

The 8-0 objection to President Obama turns on what Justice Samuel Alito describes in his objection as “a shocking assertion assertion of federal executive power”.The White House argued that Arizona’s laws conflicted with its enforcement priorities,even if state laws complied with federal statutes to the letter.In effect, the White House claimed that it could invalidate any otherwise legitimate state law that it disagrees with .ee8新文站范文网

Some powers do belong exclusively to the federal government, and control of citizenship and the borders is among them. But if Congress wanted to prevent states from using their own resources to check immigration status, it could. It never did so. The administration was in essence asserting that because it didn’t want to carry out Congress’s immigration wishes, no state should be allowed to do so either. Every Justice rightly rejected this remarkable claim.ee8新文站范文网

36. Three provisions of Arizona’s plan were overturned because theyee8新文站范文网

[A] deprived the federal police of Constitutional powers.ee8新文站范文网

[B] disturbed the power balance between different states.ee8新文站范文网

[C] overstepped the authority of federal immigration law.ee8新文站范文网

[D] contradicted both the federal and state policies.ee8新文站范文网

37. On which of the following did the Justices agree,according to Paragraph4?ee8新文站范文网

[A] Federal officers’ duty to withhold immigrants’information.ee8新文站范文网

[B] States’ independence from federal immigration law.ee8新文站范文网

[C] States’ legitimate role in immigration enforcement.ee8新文站范文网

[D] Congress’s intervention in immigration enforcement.ee8新文站范文网

38. It can be inferred from Paragraph 5 that the Alien and Sedition Actsee8新文站范文网

[A] violated the Constitution.ee8新文站范文网

[B] undermined the states’ interests.ee8新文站范文网

[C] supported the federal statute.ee8新文站范文网

[D] stood in favor of the states.ee8新文站范文网

39. The White House claims that its power of enforcementee8新文站范文网

[A] outweighs that held by the states.ee8新文站范文网

[B] is dependent on the states’ support.ee8新文站范文网

[C] is established by federal statutes.ee8新文站范文网

[D] rarely goes against state laws.ee8新文站范文网

40. What can be learned from the last paragraph?ee8新文站范文网

[A] Immigration issues are usually decided by Congress.ee8新文站范文网

[B] Justices intended to check the power of the Administrstion.ee8新文站范文网

[C] Justices wanted to strengthen its coordination with Congress.ee8新文站范文网

[D] The Administration is dominant over immigration issues.ee8新文站范文网

考研阅读必备真题英语一4ee8新文站范文网

Text 4ee8新文站范文网

It‘s no surprise that Jennifer Senior’s insightful, provocative magazine cover story, “I love My Children, I Hate My Life,” is arousing much chatter – nothing gets people talking like the suggestion that child rearing is anything less than a completely fulfilling, life-enriching experience. Rather than concluding that children make parents either happy or miserable, Senior suggests we need to redefine happiness: instead of thinking of it as something that can be measured by moment-to-moment joy, we should consider being happy as a past-tense condition. Even though the day-to-day experience of raising kids can be soul-crushingly hard, Senior writes that “the very things that in the moment dampen our moods can later be sources of intense gratification and delight.”ee8新文站范文网

The magazine cover showing an attractive mother holding a cute baby is hardly the only Madonna-and-child image on newsstands this week. There are also stories about newly adoptive – and newly single – mom Sandra Bullock, as well as the usual “Jennifer Aniston is pregnant” news. Practically every week features at least one celebrity mom, or mom-to-be, smiling on the newsstands.ee8新文站范文网

In a society that so persistently celebrates procreation, is it any wonder that admitting you regret having children is equivalent to admitting you support kitten-killing ? It doesn‘t seem quite fair, then, to compare the regrets of parents to the regrets of the children. Unhappy parents rarely are provoked to wonder if they shouldn’t have had kids, but unhappy childless folks are bothered with the message that children are the single most important thing in the world: obviously their misery must be a direct result of the gaping baby-size holes in their lives.ee8新文站范文网

Of course, the image of parenthood that celebrity magazines like Us Weekly and People present is hugely unrealistic, especially when the parents are single mothers like Bullock. According to several studies concluding that parents are less happy than childless couples, single parents are the least happy of all. No shock there, considering how much work it is to raise a kid without a partner to lean on; yet to hear Sandra and Britney tell it, raising a kid on their “own” (read: with round-the-clock help) is a piece of cake.ee8新文站范文网

It‘s hard to imagine that many people are dumb enough to want children just because Reese and Angelina make it look so glamorous: most adults understand that a baby is not a haircut. But it’s interesting to wonder if the images we see every week of stress-free, happiness-enhancing parenthood aren‘t in some small, subconscious way contributing to our own dissatisfactions with the actual experience, in the same way that a small part of us hoped getting “ the Rachel” might make us look just a little bit like Jennifer Aniston.ee8新文站范文网

36.Jennifer Senior suggests in her article that raising a child can bringee8新文站范文网

[A]temporary delightee8新文站范文网

[B]enjoyment in progressee8新文站范文网

[C]happiness in retrospectee8新文站范文网

[D]lasting rewardee8新文站范文网

37.We learn from Paragraph 2 thatee8新文站范文网

[A]celebrity moms are a permanent source for gossip.ee8新文站范文网

[B]single mothers with babies deserve greater attention.ee8新文站范文网

[C]news about pregnant celebrities is entertaining.ee8新文站范文网

[D]having children is highly valued by the public.ee8新文站范文网

38.It is suggested in Paragraph 3 that childless folksee8新文站范文网

[A]are constantly exposed to criticism.ee8新文站范文网

[B]are largely ignored by the media.ee8新文站范文网

[C]fail to fulfill their social responsibilities.ee8新文站范文网

[D]are less likely to be satisfied with their life.ee8新文站范文网

39.According to Paragraph 4, the message conveyed by celebrity magazines isee8新文站范文网

[A]soothing.ee8新文站范文网

[B]ambiguous.ee8新文站范文网

[C]compensatory.ee8新文站范文网

[D]misleading.ee8新文站范文网

40.Which of the following can be inferred from the last paragraph?ee8新文站范文网

[A]Having children contributes little to the glamour of celebrity moms.ee8新文站范文网

[B]Celebrity moms have influenced our attitude towards child rearing.ee8新文站范文网

[C]Having children intensifies our dissatisfaction with life.ee8新文站范文网

[D]We sometimes neglect the happiness from child rearing.ee8新文站范文网


ee8新文站范文网

考研英语一相关文章:ee8新文站范文网

★ 考研英语ee8新文站范文网

★ 考研英语快速阅读基本方法ee8新文站范文网

★ 考研英语长难句:一句句突破长难句(23)ee8新文站范文网

★ 考研英语长难句:一句句突破长难句(12)ee8新文站范文网

★ 考研英语长难句:一句句突破长难句(22)ee8新文站范文网

★ 考研英语长难句:一句句突破长难句(21)ee8新文站范文网

★ 考研英语长难句:一句句突破长难句(05)ee8新文站范文网

★ 考研英语长难句:一句句突破长难句(17)ee8新文站范文网

★ 考研英语长难句:一句句突破长难句(02)ee8新文站范文网

★ 考研英语长难句:一句句突破长难句(06)ee8新文站范文网

本文由 天下 整理
221381
领取福利

微信扫码领取福利

微信扫码分享